Visokokakovostni ergonomski stoli HÅG so razviti in izdelani na Norveškem, v sodelovanju s priznanimi oblikovalci, njihova izdelava pa temelji na obsežnih raziskavah o trendih dela in ergonomiji sedenja. Norveško podjetje HÅG je znano po tem, da se z izdelavo vsakega ostala osredotočijo na to, da ponuja najboljšo izkušnjo za uporabnika. 

Ergonomske stole odlikuje privlačen videz in izjemno udobje ob sedenju, saj je uporabnik lahko ves čas v gibanju, hkrati pa je njegovo telo v popolnem ravnovesju. HÅG stoli ponujajo veliko izbiro barv, tekstila in drugih elementov, s tem pa omogočijo vsakemu kupcu, da si izbere stol po svojih željah.

Podjetje HÅG je s svojimi stoli pridobilo nagrade za najbolj inovativne produkte ter mnoga priznanja za izdelavo okolju prijaznih izdelkov. Vsi njihovi ergonomski stoli so izdelani iz recikliranih materialov in drugih okolju prijaznih snovi. Stoli izpolnjujejo najstrožje ekološke in tehnične standarde. Glavni pri oblikovanju stolov je svetovno znani oblikovalec Peter Opsvik, ki je oblikoval vsem znan otroški stol Tripp Trapp. Ker je zadovoljstvo uporabnika najpomembnejše, vam podjetje HÅG na vse stole nudi 10 letno garancijo.

tripp-trapp-stol

Zakaj izbrati ergonomske stol HÅG?

Čeprav se verjetno vsakemu kupcu ob pogledu na ceno zdi nesmiselno porabiti toliko denarja za stol, pa moramo imeti v mislih koliko časa dejansko preživimo v sedečem položaju in kako to vpliva na naše telo. Iz leta v leto je vedno več ljudi, ki večino svojega časa preživijo v sedečem položaj, pa naj bo to v službi ali doma za pisalno mizo. Ure in ure nepremičnega sedenja v prisiljeni drži se odražajo v različnih zdravnstvenih težavah. Hrbtenica je stalno pod večjo napestostjo, pri tem pa lahko pride do poškod medvretenčnih ploščic, ligamentov in ostalih hrbtnih mišic, pojavijo pa se lahko tudi težave s prekrvavitvijo.

Mnogi se s takšnimi težavami srečujejo dnevno, zato je izjemno pomembno na kakšnem stolu sedimo. Investicija v kvalitetni ergonomski stol se vam bo še kako poznala pri boljšem počutju, drži in zdravju.

Ljudje nismo ustvarjeni, da bi bili pri miru. Gibanje je naravno. Gibanje je nujno. Gibanje nas krepi. Gibanje je udobno. Današnji način življenja je v popolnem nasprotju s tem. Ker se je naše življenje tako zelo spremenilo, je gibanje med sedenjem bistvenega pomena za naše zdravje in učinkovito delo. Če nam uspe naš svet opremiti v skladu s potrebami človeškega telesa, bo tudi sedenje udobnejše. Zato verjamemo v gibanje. Gibanje celotnega telesa, ne da bi morali misliti na to. HÅG je v tem edinstven.

V Sloveniji se vedno več podjetij in gospodinjstev odloča opremiti pisarne in stanovanja s stoli proizvajalca HÅG, saj ogromno raziskav kaže negativni  vpliv sedenja na slabih površinah. Posledica pri ljudeh, ki veliko presedijo in imajo težave, je tudi slabša produktivnost ter pogostejša bolniška odsotnost v službi.
Ergonomski stoli HÅG so bili izdelani prav z namenom, da uporabniku omogočijo stalno gibanje med sedenjem, hkrati pa mu nudijo podporo in popolno ravnovesje v vsakem položaju.

Sistem FootControlledMovementTM

Vsak HÅG ergonomski stol je opremljen s sistemom imenovanim FootControlledMovementTM, ki skrbi za to, da se naše telo premika in spreminja položaje, kot odziv na premikanje nog, ne da bi med sedenjem morali misliti na to. Brez kakršnih koli težav se lahko osredotočimo na naše delo, gibanje telesa pa bo potekalo povsem podzavestno. Ko se naslonimo nazaj se sprednji rob sedišča dvigne, ko pa se nagnemo naprej pa se sprednji rob sedišča spusti. Pri vsem tem je bistveno gibanje nog.

foot-control-movement-ergonomski-stol

Visokakakovost izdelave
HÅG ergonomski stoli so zasnovani z mislijo izdelave produkta, ki je trajen. V norveškem podjetju HÅG je glavni cilj uporabnikom zagotoviti produkt, ki vizualno ter funkcijsko pozitivno vpliva na vsakega uporabnika. Vsi notranji in zunanji sestavni deli so strogo in skrbno premišljeni. Zagotovite si le najboljše s skandinavskim stilom in uporabnostjo ergonomskih stolov.

Kako pravilno sedeti?

Če sedimo na nepremičnem stolu in se koncentriramo na delo, ne opazimo, kako nezdrava je toga drža našega telesa. Pozabimo premikati noge in spreminjati položaje. Znano je, da dolgotrajno nepravilno sedenje ovira krvni obtok, kar vodi k otekanju spodnjih okončin. Stegno in golen naj oblikujeta kot, večji od pravega kota, kar velja tudi za položaj nadlakti in podlakti. 

Če sedimo prenizko, se zaradi stisnjene trebušne votline, pojavijo bolečine v trebuhu. Pogoste so težave s prebavo, hrbtenico, očmi in glavoboli. Med potovanjem z letalom, lahko kljub zelo udobnim sedežem občutimo nelagodje. To je posledica pomanjkanja gibanja. Letalsko osebje se tega dobro zaveda, zato nas pogosto opominja na pomen gibanja in spreminjanja položajev. 

Na gibanje lahko pozabimo tudi med okusnim obrokom, gledanjem napetega filma, poglobljeno razpravo s kolegi… Zato je vedno pomembno, na čem sedimo.
Pisarniški stol mora nuditi smiselne, preproste in priročne nastavitve. Če so nastavitve prezapletene, se kaj hitro zgodi, da zmeden uporabnik preprosto zaklene stol. Biti mora višinsko nastavljiv, nuditi mora možnost zibanja nazaj in tudi naprej, globina sedišča mora biti prilagodljiva, hrbtišče se mora fiksno nastaviti. Če uporabljamo rokonaslone, morajo biti nastavljivi po višini in širini ali se celo odmakniti, kar omogoča pravilno sedenje pri mizi. 

Pomembno je, da se navadimo dinamičnega sedenja. To pomeni, da med sedenjem pogosto spreminjamo položaj; se predklonimo, sedimo vzravnano, se nagnemo nazaj, vstanemo in se sprehodimo. Pomaga tudi, če tiskalnik in fax nista ravno na dosegu rok. Nekaj minut za preproste sprostitvene vaje vratnih in hrbtnih mišic lahko najde vsakdo, saj že malo gibanja poveča prekrvavitev možganov in s tem zbranost in storilnost.  

Zadovoljiti potrebo telesa po gibanju tudi med sedenjem, pa ni edina vrednota podjetja HÅG. Oblika in uporabnost sta za HÅG zelo pomembni. Če izberete HÅG, pomagate izboljšati okolje. Podjetje varčuje s surovinami, uporablja reciklirane materiale in obnovljive vire energije, znižujo emisije in uvajao vedno strožje standarde. Opcij je mnogo, tako lahko vedno najdete stol, ki vam najbolj ustreza. Za vsako delovno mesto obstaja stol iz kolekcije HÅG.

Ponudba 
Podjetje HÅG ima v svojem asortimanu ogromno izbiro pisarniških, konferenčnih in ostalih stolov z ne malo opcijami med katerimi lahko izbirate. Spodaj vam bomo predstavili 5 njihovih najpopularnejših stolov, v kolikor pa bi si želeli kaj posebnega nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo predstavili še ostalo ponudbo.

Ergonomski stol HÅG Capisco

Inspiracija za izdelavo stola Capisco je konjeniško sedalo in položaj sedenja na njem. Nihče ne sedi tako aktivno, kot to počne konjenik v sedlu. Visokokakovostni ergonomski stol Capisco pa vam omogoča ravno to. S pomočjo BalancedMovement Mechanik sistema in ogromno možnostmi nastavitve je stol idealen za vse, ki si želijo svobodo gibanja med sedenjem. Stol Capisco vam omogoča, da sedite tako visoko ali nizko, kot si želite vi sami. Noben drug delovni stol ni tako dobro prilagojen uporabniku in prilagodljiv na višino vašega delovnega mesta.

Ergonomski stol HÅG Capisco je primeren za pisarne, domačo uporabo in katerokoli drugo delovno ali osebno okolje.Njegova glavna značilnost je sedlasto sedišče. Zaradi tako oblikovanega sedišča lahko na stolu sedite tudi s prsnim delom obrnjenim proti sedalu ter tako na vsake toliko časa zamenjate položaj sedenja. Stol ima vse možnosti nastavitev, nastavljiva je višina in globina sedišča, višina hrbtnega naslona, omogoča pa vam zibranje naprej in nazaj z možnostjo nastavitve trdote ali popolnega blokiranja.

ergonomski-stol-hag-capisco

Ergonomski stol HÅG Futu

HÅG Futu ima trdno naslonjalo, ki nudi odlično podporo in toplino. V naslonjalo je integrirana nastavljiva ledvena podpora. S pomočjo BalancedMovement Mechanik sistema in ogromno možnostmi nastavitve je stol idealen za vse, ki si želijo svobodo gibanja med sedenjem. Futu 1200 ergonomski stol ohranja vaše telo v stalnem uravnoteženem gibanju. Edinstveno zasnovana tkanina FutuKnit ™ je narejena iz najbolj kvalitetnih poliesterskih vlaken, ki vam zagotavljajo dolgtrajno odporost in minimalno obrabo vašega stola.
Stol ima vse možnosti nastavitev, nastavljiva je višina in globina sedišča, višina hrbtnega naslona, omogoča pa vam zibranje naprej in nazaj z možnostjo nastavitve trdote ali popolnega blokiranja.

ergonomski-stol-hag-futu

Ergonomski stol HÅG Sofi

HÅG Sofi  ima trdno naslonjalo, ki nudi odlično podporo in toplino. Od ostalih dveh modelov se razlikuje po višjem naslonjalu, saj je naslonjalo visoko kar 718 mm. V naslonjalo je integrirana nastavljiva ledvena podpora. S pomočjo BalancedMovement Mechanik sistema in ogromno možnostmi nastavitve je stol idealen za vse, ki si želijo svobodo gibanja med sedenjem. Sofi 7300 ergonomski stol ohranja vaše telo v stalnem uravnoteženem gibanju, hkrati pa je uporabnik lahko ves čas v gibanju.

ergonomski-stol-hag-sofie
 

Našo trenutno ponudbo si lahko ogledate na:
https://www.ipotools.si/ergonomski-pisarniski-stoli

V kolikor pa bi želeli katerega izmed ostalih HÅG ergonomskih stolov, pa si lahko na spodnji povezavi ogledate katalog ter nas kontaktirate na info@ipotools.si ali telefonsko številko: 040 794 477.