Ali kupujete novo vzmetnico? Pozor, teh stvari ne smete spregledati!

Ko se odločate za nakup nove vzmetnice, je pomembno izbrati pravo vrsto in velikost ležišča, ki vas ne bo le zapeljalo v spanec, temveč bo poskrbelo tudi za pravilen položaj telesa med spanjem, za preprečevanje nastajanja alergenov in bo narejeno iz pravih materialov, ki ustrezajo vašim potrebam.

Prisluhnite svojemu telesu

V poplavi različnih vzmetnic smo za vas izbrali paleto vzmetnic, ki s svojimi različnimi materiali, trdoto in velikostjo omogočajo, da izberete tisto vzmetnico, ki je za vas najbolj primerna.

  • Ležišča s 7 conskimi neodvisnimi vzmetmi "Pocket Spring"

Neodvisne vzmeti, ki se individualni prilagajajo vašemu telesu, kar zagotavlja sprostitev, točkovno podporo za hrbtenico in enakomerno porazdelitev obremenitve med spanjem.

Vzmeti so narejene iz visokokakovostnega jekla ki, je izredno zanesljivo in dolgotrajno. Takšno ležišče bo zagotovilo vaši hrbtenici pravilen položaj med spanjem in zmanjšalo tveganje za bolečino v hrbtu in kostno-mišičnem sistemu.

  • Ležišča s 3D aerosistemom

Tehnologija, ki spodbuja odvod zraka in izhlapevanje vlage iz ležišča ter prispeva naravni termoregulaciji telesa.

Tridimenzionalna struktura nudi t.i. "zračni trak", ki je vgrajen v obod ležišča po celotnem obsegu. Ta zračni trak omogoča prosto kroženje zraka in preprečuje nastanek vlage v ležišču. Vse celice so povezane s prečnimi vlakni, ki dajejo materialu fleksibilnost in prožnost.

  • "HOT MELT" sistem spajanja plasti

Naravni proces spajanja plasti, ki ustreza vsem evropskim in svetovnim standardom. Ekološko čist in varen. Uporablja se tudi pri pakiranju hrane. To je termoplastična mešanica, ki v svoji sestavi ne vsebuje topil. Tako je vaše ležišče narejeno povsem naravno in neškodljivo zdravju.

Materiali:

  • Naravni lateks

Okolju prijazen material, iz naravnega soka drevesa Hevea. Ima visoko elastičnost zaradi vsebnosti naravnega kavčuka, ergonomske lastnosti ter nudi odlično podporo telesu. Odlikuje ga zračnost, odpornost proti obrabi, hipoalergenost in higieničnost. Najpogosteje uporabljen material za izdelavo luksuznih vzmetnic.

  • Memory pena s spominskim učinkom

Inovativni material «spominska pena» celične strukture je sestavljena iz množice mikro celic odprtega tipa. Maksimalno zmanjšuje pritisk na telo, izjemno se prilagaja teži, oz. obliki telesa ter omogoča sproščanje mišic. Je hipoalergen in vzdržljiv material ki daje izjemen občutek udobja.

  • Kokosova vlakna

Naraven material, ki ima antibakterijske lastnosti. Ne gnije pri visoki vlažnosti in ohranja elastičnost. Odličen material za polnila v vzmetnicah.

 

Presenetilo vas bo kaj se skriva v vaši postelji!

Ali ste vedeli, da se v vaše ležišče naseli kar več kot milijon hišnih pršic? Precej šokantno, pa je, da se da se to zgodi lahko že prej kot v dveh letih od nakupa nove vzmetnice, saj naj bi se v vzmetnico v enem letu naselilo več kot 700.000 pršic. Pri tistih, ki so na pršice alergični pa lahko že en gram prahu, ki vsebuje 10 miligramov hišnih pršic, izzove astmatični napad.

V vaši postelji pa se ne skrivajo le majhne živalice, temveč je ležišče po sedmih letih potrebno zamenjati tudi zaradi umazanije, ki se je v njen nabrala. V le sedmih letih se je v naši vzmetnici nakopičilo okoli 10 kilogramov odmrlih kožnih celic in 800 litrov znoja! Mislimo, da je čas za novo vzmetnico!

Upokojenka Milena je zadevo vzela v svoje roke!

''Ko so možu Tonetu diagnosticirali astmo, sva se oba trudila, da bi bil čim manj izpostavljen prahu in nečistemu zraku. Kljub temu, da sem hišo redno sesala in brisala vse površine, pa so se napadi pojavljali pogosteje. Ugotovila sem, da je najino ležišče, kljub nadvložku proti pršicam, potrebno menjave, saj so bile hišne pršice tiste, ki so možu povzročale slabšanje zdravstvenega stanja. Pri Ipotools so mi pomagali pri izbiri, kar pa je najpomembnejše pa je, da sem končno našla pravo velikost vzmetnice iz lateks in kokos vlaken, ki preprečuje nastajanje pršic, ki so nama z možem tako dolgo grenile življenje.'