Pri varjenju obstaja več vrst poškodb, ki so pogoste, a se jim je mogoče izogniti z ustrezno zaščitno opremo in varnostnimi ukrepi. Ipotools ponuja vrsto izdelkov, ki so namenjeni zmanjšanju tveganja za te poškodbe.

Poškodbe oči

Flash Burn (varilčeve oči): Gre za vnetje roženice, ki ga povzroči izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju iz varilnega loka. Simptomi vključujejo občutek peska v očeh, rdečico in občutljivost na svetlobo.

Tujki v očeh: Majhni delci kovine ali umazanija lahko med varjenjem vstopijo v oči, kar povzroča draženje ali poškodbe.

Zaščita
Avtomatska varilna maska IPOTOOLS – maska se samodejno prilagaja svetlobi varilnega loka, kar zmanjšuje tveganje za poškodbe oči.
Nadomestna stekla: Redna menjava stekel na varilni maski zagotavlja jasno vidnost in neprekinjeno zaščito.

Opekline

Varjenje proizvaja visoke temperature in iskre, kar lahko vodi do opeklin na koži. To je še posebej pogosto, če varilec ne nosi ustrezne zaščitne opreme, kot so rokavice, oblačila in obutev.

Zaščita
Varilne rokavice in varilni predpasniki IPOTOOLS so izdelani iz materialov (goveje in kozje usnje), odpornih na toploto in iskrice, kar zagotavlja zaščito pred opeklinami.

Poškodbe sluha

Dolgotrajna izpostavljenost visoki ravni hrupa pri varjenju lahko povzroči trajno izgubo sluha.

Zaščita
Čeprav IPOTOOLS morda ne ponuja neposredne zaščite sluha, je priporočljivo uporabljati zaščitne slušalke ali čepke za ušesa pri delu v hrupnih varilnih okoljih.

Vdihavanje plinov in hlapov

Varjenje lahko sprosti škodljive hlape in pline, kot so ozon, ogljikov monoksid in drugi, ki lahko vodijo do različnih dihalnih težav.

Zaščita
Zagotovite dobro prezračevanje delovnega prostora. IPOTOOLS lahko ponuja rešitve za prezračevanje in filtracijo, ki pomagajo zmanjšati izpostavljenost škodljivim plinom.

Poškodbe zaradi dolgotrajne uporabe

Dolgotrajno varjenje brez ustreznih počitkov lahko povzroči težave z mišicami in sklepi, vključno z bolečinami v hrbtu, ramenih in rokah.

Zaščita
Ergonomsko oblikovana orodja in pripomočki od Ipotools, kot so magneti za ozemljitev in magnetni kotniki, lahko zmanjšajo fizično napetost in izboljšajo udobje pri delu.

Da bi se izognili tem poškodbam, je ključnega pomena uporaba ustrezne zaščitne opreme, redni odmori in pravilna uporaba varilne tehnike. Prav tako je pomembno, da so delovna mesta ustrezno prezračevana, da se zmanjša izpostavljenost škodljivim plinom in hlapom.